طرز تهیه پیتزا مخصوص بدون فر
طرز تهیه خمیر پیتزا تابه ای:
یکی از نکات مهم و یکی از اصلی ترین فاکتور های قابل توجه در طرز تهیه پیتزا خانگی بدون فر خوشمزه، خمیر آن است که در ادامه دستور تهیه یک خمیر فوق العاده رو در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
آرد |
۳۰۰ گرم |
نمک |
۱ قاشق چای خوری |
شکر |
۱ قاشق چای خوری |
روغن مایع |
پیمانه |
شیر ولرم |
۱۵۰ میلی لیتر |
خمیرمایه (پودر خمیر ترش) |
۱ قاشق سوپ خوری |
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا خانگی بدون فر:
در ابتدا آرد را الک می کنیم تا گلوله های آرد باز شوند. خمیر مایه، نمک و شکر را با شیر ولرم مخلوط می نماییم و برای پنج دقیقه استراحت می دهیم تا عمل بیاید. آرد را در ظرفی ریخته و سپس وسط آن را گود کرده و ترکیبی که دقایقی پیش آماده کرده ایم (شیر، خمیر مایه، نمک و شکر) را به همراه روغن مایع به آن اضافه می کنیم و آن را به خوبی ورز می دهیم. در انتها خمیری بسیار لطیف داریم که به دست نمی چسبد.
ظرفی که دو برابر اندازه مقدار خمیر است را کمی چرب کرده و آرد پاشی می کنیم. خمیر را در ظرف قرار داده و برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به پارچه به هنگام تغییر حجم خمیر، روی ظرف را کیسه می کشیم یا ظرفی می گذاریم و سپس پارچه ای روی آن انداخته و در جایی مناسب و گرم به مدت یک ساعت قرار می دهیم تا خمیر عمل آمده و چند برابر شود. توجه داشته باشید که مدت زمان عمل آمدن خمیر بسته به دمای محیط متغیر است.
مواد تشکیل دهنده پیتزا مخصوص:
- پنیر پیتزا: به میزان دلخواه (حدود ۲۰۰ گرم)
- گوشت چرخ کرده: ۱۵۰ گرم
- کالباس خرد شده: ۲۰۰ گرم
- پیاز خرد شده: یک عدد متوسط
- قارچ: ۲ تا ۳ عدد
- گوجه فرنگی فیله شده: ۱ قاشق مربا خوری
- سس گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای رنگی خرد شده نگینی: ۲ قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و آویشن: به مقدار لازم
- مقداری ذرت و زیتون برای تزئین (در صورت تمایل)
طرز تهیه پیتزا:
گوشت چرخ کرده و پیاز را اندکی در روغن تفت دهید تا طعم و بوی ملایم و خوبی از آنها بلند شود.
آویشن، نمک و فلفل را به آنها اضافه کنید. حرارت اجاق را روی ملایم گذاشته و مقداری دیگر تفت دهید تا گوشت پخته شود.
برای سس کف پیتزا، سطح خمیر نیم پز شده را با سس کچاپ کاملاً آغشته کنید. می توانید از رب رقیق شده نیز برای این کار استفاده کنید اما طعم سس بسیار بهتر و متفاوت است.
ابتدا لایه نازکی پنیر روی خمیر پیتزا بریزید.
سپس موادی که دوست دارید را به ترتیب روی پنیر اضافه کنید.
ذرت و زیتون را آخرین مرحله برای تزئین اضافه کنید.
در نهایت نیز روی همه مواد را با لایه نازک دیگری از پنیر پوشش دهید تا همه مواد به خوبی کنار هم قرار گیرند.
تابه حاوی پیتزا را روی گاز قرار می دهیم و درب آن را می بندیم. برای پخت یکنواخت خمیر پیتزا تابه ای، می توانیم از یک شعله پخش کن استفاده کنیم. پس از پخت کامل خمیر و آب شدن پنیر پیتزا، می توان آن را در ظرف مورد نظر سرو کرد.